Aktuelt

Tilregnelighet
20. Apr 2018
Tusen takk til filmskaperne, Katja Høgseth og Margreth Olin, som har laget dokumentarfilmen «fengslet og forlatt» som vises på NRK Brennpunkt i dag kl. 21.20. Dere gjør en svært viktig jobb for alvorlig psykisk syke innsatte generelt, og vår klient spesielt! Filmen løfter frem de umenneskelige soningsforholdene til alvorlig syke innsatte på Ila forvarings- og sikringsanstalt. Den har allerede bidratt til positiv endring for vår klient, som er en av personene filmen handler om. Han ble i 2017 overført til psykiatrien, hvor han nå blir ivaretatt av kompetent helsepersonell. Her får han adekvat behandling etter årevis med isolasjon og inhumane soningsforhold på Ila. Det er uvisst hvor lenge han vil ivaretas i psykiatrien fordi han er dømt til forvaring – altså en tidsubestemt straff – som i utgangspunktet tilsier at Kriminalomsorgen og Ila har hovedansvaret for ham – ikke psykiatrien.
«Paradise»-Mayoo siktet i grov narkotikasak: Fengslet på julaften • Nekter straffskyld • Uønsket av TV3
06. Jan 2017
Da julefreden var i ferd med å senke seg i Lørenskog i Akershus, slo politiet til mot hjemmet til «Paradise»-Mayoo (26) og pågrep ham og to yngre brødre. Denne saken handler om: Etter det VG får opplyst, saumfarte etterforskere fra Oslo politidistrikt boligen til 26-åringen og tok beslag i en betydelig mengde med narkotika. Parallelt med ransakingen ble Mayoo Indiran umiddelbart kjørt til sentralarresten ved politihuset i Oslo. To dager senere – på julaften – ble 26-åringen fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Han er siktet for grov narkotikaforbrytelse med en strafferammen på 21 år fengsel.
TRAFIKKULYKKE KLØFTA E6
27. Oct 2016
Tom Pettersen (16) skulle hjelpe til etter en utforkjøring på E6 ved Kløfta da han ble truffet av en BMW. Rettssaken mot BMW-sjåføren starter i Øvre Romerike tingrett 26. april. – Min klient nekter straffskyld etter tiltalen. Av hensyn til avdødes familie ønsker jeg ikke å kommentere saken nærmere, sier forsvarer Inam Ghous Ali til VG.
Drapsdømt mann pågrepet for drapsforsøk utenfor Egon på Lørenskog
26. Aug 2016
(Dagbladet): En mann i slutten av 20-åra er varetektsfengslet i fire uker, siktet for medvirkning til drapsforsøk etter skyteepisoden ved restauranten Egon i Lørenskog 7. juli i år. Mannen ble pågrepet av politiet i fredag. - Han erkjenner ikke straffskyld. Utover det kan jeg ikke kommentere saken, sier mannens forsvarer, Inam Ghous Ali til Dagbladet.
- De lever som dyr i bur
23. Apr 2016
De har sittet isolert minst 20 timer i døgnet i flere år. De sover ved sin egen avføring og snakker med seg selv. De er syke og lever et uverdig liv, mener Ila-ledelsen ADVOKAT PÅ SAKEN. Anita Hessen er advokat for mannen i 30-åra, som soner på avdeling G ved Ila fengsel. Hun er av den oppfatning at soningsforholdene er inhumane og nedverdigende. - Min klient er blitt påført omfattende isolasjonsskader. Samtidig ser jeg at de ansatte på Ila prøver å gjøre det beste ut av en vanskelig situasjon, sier Hessen til Dagbladet.
Løslater siktede (21) i Lindeberg-drapet
08. Apr 2016
I februar ble en 21 år gammel mann pågrepet og siktet for medvirkning til drap på Shazad Aslam (40) på Lindeberg i Oslo. Nå er mannen løslatt, opplyser hans forsvarer Inam Ali til Dagbladet. Siktelsen mot mannen opprettholdes. - Etterforskningen har pågått i et år. Når vår klient nå blir løslatt åtte uker etter pågripelsen tolker vi det dithen at mistankegrunnlaget mot ham er svekket, sier Ali.
Lindebergdrapet
12. Feb 2016
Det hitsettes fra VG: En 21 år gammel mann er siktet for medvirkning til overlagt drap på Muhammad Shahzad Aslam (40) i april i fjor. Familiefaren ble funnet drept på asfalten ved siden av bilen han akkurat hadde parkert ved Lindeberg skole på Oslos østkant natt til 11. april. Minutter tidligere hadde han sluppet av kona og barna ved inngangsdøren til boligblokken hvor de bodde. Nekter straffskyld Klokken 13 ankom den siktede 21-åringen rettssal 128 i Oslo tingrett sammen med sin forsvarer. Påtalemyndigheten fikk medhold i kravet om at rettsmøtet skulle gå for lukkede dører av hensyn til etterforskningen og bevisforspillelsesfare. Etter det VG får opplyst, er ikke siktede tidligere straffedømt – Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer Inam Ghous Ali til Aftenposten. Oslo-politiet opplyser i en pressemelding at de av hensyn til den pågående etterforskningen ikke ønsker å gå ut med ytterligere detaljer i saken nå
Fengselssykepleier dømt for overgrep mot varetektsfange
11. Dec 2015
Aftenposten skrev tidligere denne måneden om mannen som ble fengslet for voldtekt, men frifunnet. I fengselet ble han utsatt for sexovergrep av en fengselssykepleier. Det har lagmannsretten avgjort i en fersk dom. Sykepleieren er dømt til seks måneders fengsel. I tillegg må han betale fornærmede 30.000 kroner i oppreisningserstatning. Advokat Vibeke Knapstad representerer fornærmede i saken.
Mannen ble fengslet for voldtekt, men frifunnet. I fengselet skal han selv ha blitt utsatt for sexovergrep av en fengselssykepleier
04. Dec 2015
Sykepleieren ble dømt for sexovergrep mot mannen, men anket. Fornærmedes bistandsadvokat reagerer på at politifolk som tidligere har vært etterforsket i en sak mot fornærmede – i en sak som ble henlagt – nå skal vitne mot han. *Politibetjentene ble etterforsket for ulovlig batongbruk i 2013. Saken mot dem ble henlagt på bevisets stilling. Oslo-politiet aksepterte i år en foretaksstraff på 80.000 kroner for episoden. * De samme betjentene skal nå vitne i ankesaken der en fengselssykepleier i mai ble dømt for sexovergrep mot mannen. * Fengselssykepleieren har tidligere vært meddommer i flere rettsaker.
Fjerdemann i retten for Manglerud drapet
23. Aug 2015
For snart to år siden døde Mohammad Arshad (52) etter et brutalt angrep. Tre menn er dømt, mens saken til den fjerde tiltalte behandles i tingretten til uka

Pages